داستان جهان

کشتن مرغ مینا

کشتن مرغ مینا، رمانی فراموش نشدنی درباره‌ی دوران کودکی است. دوران کودکی، در محله‌ای خواب زده در جنوب آمریکا که معصومیت هر لحظه در برابر بی عدالتی و تعصب نژادی، قربانی می‌شود. رمان کشتن مرغ مینا، با به تصویر کشیدن بحران و عذاب وجدانی تکان دهنده، بلافاصله پس از انتشار در سال 1960، تبدیل به پرفروش ترین کتاب شد و نظر مساعد منتقدین را به خود جلب کرد. کشتن مرغ مقلد (کشتن مرغ مینا) در سال 1961 جایزه‌ی پولیتزر را از آن خود کرد و فیلم ساخته شده بر اساس آن، موفق به دریافت جایزه‌ی اسکار شد.

کتاب کشتن مرغ مقلد که بسیار دراماتیک و تأثیرگذار است، به اصل و ریشه‌های رفتار‌های انسان، معصومیت و تجربه، مهربانی و بی رحمی، عشق و نفرت، و شوخ طبعی و ترحم می‌پردازد. رمان کشتن مرغ مینا بومی و محلی نوشته‌ی زنی جوان اهل آلاباما، اکنون بیش از 18 میلیون بار چاپ و به چهل زبان ترجمه شده است و طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. هارپر لی، نویسنده‌ی رمان کشتن مرغ مینا، همیشه آن را داستان عاشقانه‌ای ساده توصیف کرده است. این اثر امروزه به عنوان شاهکاری در ادبیات آمریکا در نظر گرفته می‌شود.

کشتن مرغ مینا

درباره کتاب کشتن مرغ مینا

شاید اگر در رمان دقیق شویم و بخش‌های مختلف آن را در نظر بگیریم با یک کتاب قوی و یا فوق‌العاده روبه‌رو نباشیم. اما وقتی کتاب تمام می‌شود و شما قسمت‌های مختلف آن را در کنار هم قرار می‌دهید، آن‌وقت است که به عظمت رمان پی می‌برید. هارپر لی واقعا یک رمان به یاد ماندنی خلق کرده است که تاثیر آن برای همیشه با شما خواهد بود.

داستان کشتن مرغ مینا از زبان دختری به نام اسکات فینچ روایت می‌شود. او دختر وکیلی سفیدپوست به نام آتیکوس فینچ است که در جامعه‌ای نژادپرست و خودپسند زندگی می‌کند. آتیکوس فینچ کار وکالت جوان سیاه‌پوستی را قبول کرده است که به اتهام ناروای تجاوز به یک دختر سفیدپوست در زندان است.

در نظر بگیرید که رمان ابتدا با توصیف فضای کودکی و معصومیت خاص آن‌ها آغاز می‌شود. بچه‌هایی که چیزی از تبعیض، خشم، ناعدالتی و نابرابری نمی‌دانند و فقط به دنبال این هستند که خوش باشند و در کنار هم بیشتر بازی کنند. همین بچه‌های معصوم ناگهان خود را در دادگاه محاکمه می‌بینند – که البته به دور از چشم پدر در آن حاضر شده‌اند – و در برابر حجم گسترده‌ای از خشونت زندگی قرار می‌گیرند. برخورد معصومیت و این فضای خشن در جامعه رمان کشتن مرغ مینا است که بازهم به شکل جدی پیشنهاد می‌کنم مطالعه کنید.

شیوه برخورد اتیکوس با اسکاوت و جیم، نحوه مطرح کردن مسائل بزرگ با آن‌ها، شکل توضیح دادن مشکلاتی که پیش آمده، برخورد او با بچه‌هایش که به دور از چشم او کارهای خطرناکی انجام داده‌اند و بسیاری از موارد دیگر، دلیل محکمی است که این کتاب را به پدر و مادرها هم پیشنهاد کنیم و از آن‌ها بخواهیم با دقت این رمان را بخوانند.

فیلم کشتن مرغ مقلد

اسکاوت شاید شخصیت اصلی کتاب باشد و بلوغ فکری او در طول کتاب هم بسیار مهم است اما شخصیت قدرتمند و فرهیخته کتاب اتیکوس است. فردی کتابخوان، عادل و خونسرد که همیشه از حق دفاع می‌کند. مهم هم نیست که ممکن است در این راه جان خود را از دست بدهد. سختی‌هایی که اتیکوس تحمل می‌کند بسیار زیاد است، به عنوان مثال بچه‌هایش به خاطر اینکه او وکالت مردی سیاه‌پوست را قبول کرده شرایط سختی دارند، در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و کسی رفتار درستی با آن‌ها ندارد اما همه این موارد دلیل بر آن نیست که اتیکوس از انجام کار درست سر باز بزند.

هارپرلی در کتاب کشتن مرغ مینا، وکیل را به عنوان قهرمان اخلاقی نشان داده است. او همچنین در تلاش بوده تا مسائل مختلفی مانند بی عدالتی نژادی و کشتار بی گناهان، مسائل مربوط به طبقات اجتماع، شجاعت، فقر، محبت، نقش‌های جنسیتی را نشان بدهد. شما می‌توانید در نوار کتاب صوتی این کتاب را گوش دهید.

معرفی کتاب کشتن مرغ مینا

کتاب کشتن مرغ مینا رمانی نوشته هارپرلی و ترجمه فخرالدین میررمضانی است. کشتن مرغ مینا درباره‌ی وکیلی است که کار وکالت جوان سیاهپوستی را در یک جامعه‌ی نژادپرست قبول کرده است.

هارپرلی برای نوشتن کتاب کشتن مرغ مینا در سال ۱۹۶۴ میلادی، جایزه پولیتزر را از آن خود کرد. این رمان بیش از ۴۰ میلیون نسخه از زمان انتشار تا حالا فروش داشته و به بیش از ۴۰ زبان بین‌المللی ترجمه شده است. رابرت مالیگن در سال ۱۹۶۲ فیلمی با همین نام از روی این اثر ساخت.

کتاب کشتن مرغ مینا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

شیوه برخورد اتیکوس با اسکاوت و جیم، نحوه مطرح کردن مسائل بزرگ با آن‌ها، شکل توضیح دادن مشکلاتی که پیش آمده، برخورد او با بچه‌هایش که به دور از چشم او کارهای خطرناکی انجام داده‌اند و بسیاری از موارد دیگر، دلیل محکمی است که این کتاب را به پدر و مادرها هم پیشنهاد کنیم و از آن‌ها بخواهیم با دقت این رمان را بخوانند. شما هم اگر دوست دارید یکی از بهترین رمان‌های دنیا را بخوانید، کتاب کشتن مرغ مینا (مقلد) را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

درباره‌ی هارپرلی

نل هارپرلی ۲۸ آوریل  ۱۹۲۶ در مونروویل، آلاباما متولد شد. او یکی از رمان‌نویسان برجسته‌ی آمریکایی است که برای نوشتن کتاب کشتن مرغ مینا، جایزه‌ی پولیتزر را برنده شد. پدر هارپرلی وکیل بود و خودش هم تحصیلاتش را در رشته حقوق دانشگاه آلاباما به اتمام رساند. او به کارهایی مانند گردآوری خاطرات روحانیون سده نوزدهم میلادی، جرم شناسی و موسیقی علاقه داشت. زندگی بسیار آرامی را از سر می‌گذراند و همه مصاحبه‌ها را هم رد می‌کرد. هارپرلی بعد از یک سکته، بخشی از شنوایی و بینایی خود را از دست داد و سال‌های پایانی عمرش را در یک خانه سالمندان گذراند. در نهایت او در ۱۹ فوریه ۲۰۱۶ در سن ۸۹ سالگی چشم از دنیا فروبست.

هارپر لی نویسنده‌ی کتاب کشتن مرغ مینا

بخشی از کتاب کشتن مرغ مینا

همین‌که پدرم جواز وکالت گرفت، به می‌کمب مراجعت کرد تا شروع به کار کند. می‌کمب در فاصلهٔ تقریباً بیست میلی مشرق آبادی فینچ، مرکز استان می‌کمب، بود. اثاثیهٔ دفتر آتیکوس در عدلیه از یک جالباسی، یک سلفدان، یک تخته شطرنج و یک کتاب دست‌نخوردهٔ قانون آلاباما تجاوز نمی‌کرد. نخستین مشتریان او آخرین دو نفری بودند که در زندان استان می‌کمب به دار آویخته شدند. آتیکوس اصرار کرد مساعدت مقام‌های رسمی را که به آن‌ها اجازه می‌داد به‌عنوان مجرم درجهٔ دوم شناخته شوند تا زندگی‌شان را نجات دهند بپذیرند، ولی آن‌ها از خانوادهٔ هورفورد بودند و در استان می‌کمب این نام مرادف با کله‌خر است.

هَوِرفوردها بهترین آهنگر شهر را در منازعه‌ای بر سر یک مادیان کشتند. ادعایشان این بود که آهنگر مادیان را به‌قصد دزدی نزد خود نگاه داشته است و آن‌قدر بی‌پروا بودند که عمل قتل را در حضور سه نفر شاهد مرتکب شدند. برای دفاع از خودشان در قبال جنایتی که مرتکب شده بودند، به عقیدهٔ آن‌ها کافی بود تکرار کنند «پدرسگ حقش همین بود» می‌خواستند حتماً به‌عنوان مجرم درجهٔ اول، بی‌تقصیر اعلام شوند و در نتیجه تنها کاری که آتیکوس می‌توانست برای مشتریانش انجام دهد، این بود که در مراسم خداحافظی ابدی آن‌ها حضور یابد و شاید از همین جا بود که تنفر عمیق پدرم نسبت به وکالت در مدافعه‌های جنایی شروع شد.

مشخصات کتاب

عنوان: کشتن مرغ مینا

نویسنده: هارپر لی

ترجمه: فخرالدین میررمضانی

انتشارات: علمی و فرهنگی

تعداد صفحات: ۳۶۷

نسیم طهرانی

نوشتن، همان رویایی است که مرا به ادامه زندگی دلگرم می کند.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. ای کاش ترجمه‌ی جناب میررمضانی حداقل یک بار ویراستاری شده بود. از ارزش بسیار زیاد مطلب و قلم نویسنده خیلی زیاد کاسته شده است.

  2. این که داستان از دیدگاه یه دختر بچه و با توصیف دوران کودکی و تمام هیجانات و کنجکاویهاش شروع میشه بسیار جالبه و از همون اول آدمو جذب میکنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا