کتاب روانشناسی

آیین دوست‌یابی

آیین دوست‌یابی اثر دیل کارنگی سخنران و نویسنده معروف آمریکایی است. کتاب آیین دوست‌یابی که جزو اولین کتاب‌های خودیاری است به ما می‌آموزد که چگونه و با چه روش‌هایی با مردم ارتباط برقرار کنیم و با آن‌ها دوست شویم. راه‌کارهایی عملی که به زبانی ساده و صمیمی با مثال‌های فراوان نوشته‌شده است. کتاب آیین دوست یابی در 6 بخش ارائه شده است که هر کدام از این بخش‌ها شامل نکات مفیدی است که مطمئناً با استفاده از این راه‌ها می‌توانید به بهبود روابط خود با دوستان خود و همچنین پیدا کردن دوستانی سازگار با اخلاق خود کمک کنید .

مهم ترین نکات کتاب آیین دوست‌یابی

یکی از اصولی که در این کتاب گفته‌شده متوقف کردن انتقاد از افراد است. انتقاد کردن‌های زیاد باعث رنجش افراد می‌شود و آن‌ها را از ما دور می‌سازد. اکثر مردم انتقادپذیر نیستند و با انتقاد ما شروع به جبهه‌گیری و توجیه می‌کنند و ما با انتقاد کردن تنها موجب می‌شویم که دیگران از ما برنجند. پس بهتر است که این کار را ترک کرده و بیشتر دیگران را درک کنیم.انتقاد کردن معایب زیادی دارد که عبارتند از:

ضربه زدن به غرور فرد، زیر سئوال رفتن حس مهم بودن، وادار کردن به توجیه، برانگیخته شدن کینه

آیین دوست‌یابی

اما راهکاری که برای پاسخ دادن به انتقاد وجود دارد یکی از این چند روش است:

1- تشکر

چون شما قرار است یک رفتار متفاوت و حرفه‌ای از خود نشان دهید و با تشکر به دیگران نشان می‌دهید که یک انسان انتقاد پذیر هستید و با انتقادات منطقی و حرفه‌ای برخورد می‌کنید. پس ابتدا تشکر کنید و بگویید ممنونم که انقدر به من توجه می‌کنید و رفتار و گفتار من را زیر نظر دارید.

2- ابراز تاسف

به او بگویید متاسف هستید که رفتار شما نتوانسته توجه او را جلب کند. توجه کنید که امکان دارد انتقاد او کاملاً غیر منطقی و فقط ناشی از برداشت اشتباه او باشد و به همین خاطر است که شما باید بگویید متاسف هستید که کار شما توجه او را جلب نکرد.

3- سئوال کنید

اگر حس می‌کنید برداشت او اشتباه است از او بپرسید ممکن است بیشتر توضیح دهد. با اینکار اگر چندبار فرمول بالا را اجرا کنید او متوجه انتقاد بی مورد خود می‌شود . اما اگر احساس کردید انتقاد او درست و به جا بوده است چه؟ در اینصورت از او سوال کنید که باید چطور اینکار را انجام می‌دادید تا از نظر او کار شما درست باشد.

4- وادار کردن افراد به انجام کار

به آن‌ها حس مهم بودن بدهید. بله این تمام کاری است که باید انجام بدهید. اگر به افراد حس مهم بودن بدهید حاضر هستند برای شما هر کاری انجام دهند.

آیین دوست‌یابی

نکات مهم کتاب آیین دوست‌یابی

در کتاب آیین دوست یابی یک راه برای اینکه روی دیگران اثر گذار باشیم این است که وارد دنیای مطلوب آن‌ها شویم و با دنیای مطلوبشان ارتباط برقرار کنیم.مثلاً اگر قصد دارید روی فردی که به موسیقی سنتی علاقه دارد اثر بگذارید و با او وارد ارتباط شوید بهتر است نام اثر و خواننده‌ای معروف در این سبک موسیقی را بدانید و  از این راه وارد گفت و گو شوید.همچنین در این کتاب چند تکنیک ناب ارتباطی برای داشتن ارتباط خوب و محبوبیت در بین دیگران قرار دارد که با هم آن‌ها را مرور می‌کنیم:

اسم افراد را یاد بگیرید

اسم افراد زیباترین آوایی است که دوست دارند بشنوند.سعی کنید اسم افرادی که دوست دارید ارتباط خوبی با آن‌ها برقرار کنید را یادبگیرید.

خصوصیت برتر آنان را به ذهن بسپارید

یک خصوصیت برتر از آن فرد را به یاد داشته باشید و در ارتباط خود از او به خاطر داشتن این خصوصیت تعریف کنید.

تاریخ تولد و ایام مهم را فراموش نکنید

می‌توانید در تاریخ تولد یا ایامی که برای شخص مهم است از او یاد کنید.

آیین دوست‌یابی

لبخند بزنید:

در آیین دوست یابی همواره از ضرورت داشتن یک لبخند برای صمیمی تر شدن ارتباط صحبت شده است.اگر شما هم دوست دارید همواره یک فرد جذاب به نظر برسید سعی کنید همیشه لبخند به لب داشته باشید.

خوب گفت و گو کنید:

یکی دیگر از بخش‌های مهم کتاب آیین دوست یابی این است که بتوانید خوب گفت و گو کنید.برای یادگیری این مهارت یک پیش نیاز اساسی وجود دارد و آن هم مهارت گوش کردن است. اگر یاد بگیریم که چطور یک شنوند خوب باشیم قطعا در گفت و گو هم ماهر خواهیم شد.

جلب دوستی دیگران:

اگر میخواهید دوستی و محبت افراد را جلب کنید با آن‌ها در مورد موضوعاتی که به آن علاقه دارند صحبت کنید. ما انسان‌ها افراد خود خواهی هستیم و دوست داریم فقط در مورد خودمان صحبت کنیم. اگر شما هم این اصل را در ارتباط با دیگران رعایت کنید و فقط از علایق آن‌ها صحبت کنید خواهید دید که چقدر علاقه مند و شیفته شما خواهند شد.

با خوبی کردن به دیگران به دنبال منفعت شخصی نباشیم. اگر در هر تعاملی فقط به دنبال نفع بردن باشیم این نشان می‌دهد که علاقه ما به دیگران فقط به خاطر منفعت است و این دوست داشتن و تعامل ماندگاری زیادی نخواهد داشت.

قسمت‌هایی از کتاب آیین دوست‌یابی

کتاب آیین دوست‌یابی دیل کارنگی حقیقت این است که همه کسانی که با آنها روبرو می‌شوید تصوربالایی از خود دارند و دوست دارند در نظر خود آدمهای فداکار و خوب و غیرخودخواه باشند. جی. پیرپونت مورگان دریکی از مقالات تحلیلی خود می‌نویسد: « هر شخص معمولا برای کاری که انجام می‌دهد دو دلیل دارد: یکی که بنظر خوب می‌آید و یکی که واقعی است.»

توماس در این مورد می‌گوید: تجربه به من آموخته است که وقتی نتوانیم هیچ اطلاعاتی در مورد مشتری داشته باشیم، بهتر آنست که مبنا را بر این فرض بگذاریم که او آدمی صادق، درستکار و آماده برای پرداخت دیون خود است؛ “البته چنانچه بتوان او را متقاعد کرد که این دیون درست هستند. “.بعبارت دیگر همه مردم خواهان انجام تعهداتشان و صادق هستند.

آیین دوست‌یابی

هنگام صحبت با مردم، صحبت را با چیزهایی که در مورد آنها اختلاف نظر دارید آغاز نکنید. همراه با تاکید و حفظ تاکید باچیزهایی شروع کنید که بر سر آنها با هم توافق دارید. در صورت انتقاد تاکید کنیدکه هردو خواهان یک نتیجه هستید و این که تنها اختلافاتشان بر سر روشها است نه هدف.

یک سخنران ماهر سعی می‌کند در آغاز سخنرانی تعدادی جواب مثبت دریافت کند. این امر موجب می‌شود فرایند روانی شنونده‌‍ها در جهت مثبت حرکت کند. این روش یعنی دریافت پاسخهای مثبت روشی بسیار ساده است ولی در کمال حیرت می‌بینیم که اصلا مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

مشخصات کتاب آیین دوست‌یابی

عنوان کتاب: آیین دوست‌یابی

نویسنده: دیل کارنگی

مترجم: مهناز بهرنگی

انتشارات: شبگیر

تعداد صفحات: 287

نسیم طهرانی

نوشتن، همان رویایی است که مرا به ادامه زندگی دلگرم می کند.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. مطالبی گفته شده توی کتاب در حین سادگی خیلی کاربردی و مفیده من چون خودم بیشتر کتابایی می خونم که سطح مهارتهای فردیمو افزایش بده این کتابم از دست کتاباست بشرطی که به مطالب گفته شده عمل بشه.

  2. من درهرصفحه ب جملات مثبت و کلیدی برمیخورم و اونهارو هایلایت میکنم ک بعدا بتونم سریع مرورشوت کنم.کتاب خیلی عالی هست ک باخوندن میتونیم رفتارهای غلطمون در اجتماع رو اصلاح کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا