عادتهای اتمی؛ معرفی کتاب
عادتهای اتمی کتابی با موضوع اهمیت کارها و عادات انسانی در اواخر سال 2018 به چاپ رسید و از آن زمان فروش بالایی داشته است. در کتاب عادتهای اتمی، نویسنده (جیمز کلیر) نشان میدهد که چگونه عادتهای کوچک روزمره میتوانند اثرات بزرگی در زندگی بگذارند. او همچنین راهکارهایی برای ایجاد عادات جدید و پایبند ماندن به آنها ارائه میکند.
جیمز کلیر نویسنده کتاب عادتهای اتمی
عادتهای اتمی کتاب جیمز کلیر است. وی نویسنده، سخنران، عکاس و کارآفرینی است که تمرکزش بر عادات و اهمیت آنها در رشد و توسعه شخصی است. جیمز کلیر یکی از بهترین نویسندگان و سخنرانان حوزه بهبود فردی است که تلاش دارد مخاطبان خود را به سمت بهبود مستمر هدایت کند. کتاب عادتهای اتمی یا «Atomic Habits» یکی از آثار فوقالعاده او به شمار میرود که دو هدف اصلی را دنبال میکند و به بررسی آنها میپردازد.
هدف اول، عادتهای خوب را در خود ایجاد کنیم و هدف دوم، عادتهای بد را در خود کمرنگ کنیم و در نهایت آنها را به صورت کامل از وجود خود ریشهکن کنیم. نوشتههای جیمز کلیر تا به حال در مجلههایی مثل نیویورک تایمز، کارآفرین و تایم به چاپ رسیدهاند.
تعریف عادت در کتاب عادتهای اتمی
پیش از ورود به دنیای کتاب لازم است بدانیم منظور نویسنده از عادتهای اتمی چیست؟ کلیر معتقد است عادتهای اتمی عادتهای کوچکی هستند که ما سالهاست به طور مستمر گرفتار آنها هستیم و به صورت خودآگاه نمیدانیم که چقدر در زندگیمان تأثیرگذار هستند. در این کتاب، عادتها تصمیمات کوچکی هستند که هر روز میگیرید و کارهایی که انجام میدهید.
حدود ۴۰ درصد رفتارهای روزانه شما طبق عادتهایتان شکل میگیرند. بنابراین، عادتها مشخص میکنند که شما چقدر خوشحال یا ناراضی و موفق یا ناموفق هستید و یا حتی ظاهر شما هم درنتیجهی عادتهای شما به وجود میآید. اگر یاد بگیرید که عادات خود را تغییر دهید میتوانید امیدوار باشید که زندگیتان به طرز شگفتانگیزی تغییر کند.
درباره کتاب عادتهای اتمی
کلیر عنوان کتابش را عادتهای اتمی انتخاب کرده است، زیرا معتقد است عاداتی که مانند اتم کوچک و بنیادین هستند، میتوانند اثراتی عظیم به جای بگذارند. این عادات مانند اتم کوچک هستند اما توانایی قدرتمند بودن را دارند. این عادتها زمانی قدرتمندتر میشوند که به صورت مکرر تکرار شوند. شما اگر بتوانید روز به روز در خودتان عادتهای خوب را در خودتان تقویت کنید بعد از مدتی نتیجه آن را مشاهده خواهید کرد و در مقابل برعکس این حالت نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
به عنوان مثال شما اگر یک کتاب درسی را هر روز بخوانید دیگر نزدیک امتحان استرس و نگرانی نخواهید داشت و همچنین اگر زیاد از نوشابه مصرف کنید به مرور این برای شما تبدیل به یک عادت روزانه خواهد شد.
کتاب عادتهای اتمی، یک راهنمای عملی و جامع برای ایجاد عادتهای خوب و همچنین شکستن عادتهای بد است، به سبکی جالب و روان، به ما یاد میدهد که چگونه با شناخت عادتهای کوچک و مدیریت این عادتها، هر روز یک درصد بهتر شویم. هر روز یک درصد بهتر شدن، معادل سالی 37 برابر بهتر شدن است. به قول جیمز کلیر (نویسنده کتاب عادتهای اتمی)، همین رفتارها و عادتهای کوچک است که تعیین میکند 5سال بعد کجا هستیم و چقدر موفق شدهایم یا شکست خوردهایم. خلاصه کتاب عادتهای اتمی به شما نشان میدهد که تغییرات بزرگ هیچگاه یکباره اتفاق نخواهند افتاد.
در بخشی از کتاب عادتهای اتمی میخوانیم
ژنهای ما به گونهای نیستند که نیاز به سختکوشی را از بین ببرند. آنها شفافسازی میکنند. آنها به ما میگویند باید در این حوزهها تلاش کنی. وقتی نقاط قوتمان را متوجه شدیم، دیگر میدانیم باید زمان و انرژی خود را در کجا صرف کنیم. میدانیم که باید به دنبال کدام فرصتها بگردیم و باید از کدام چالشها اجتناب کنیم. هر قدر ماهیتمان را به شکل بهتری درک کنیم، استراتژی ما بهتر خواهد شد.
تفاوتهای بیولوژیک اهمیت دارند. با این حال بهتر است که بر روی برآوردهسازی پتانسیل خودتان تمرکز کنید تا اینکه به مقایسهی خودتان با دیگران بپردازید. این حقیقت که هر انسان در هر توانمندی به خصوص دارای محدودیتها و سقف مشخصی است، دلیل نمیشود که برای رسیدن به سقف توانمندیها تلاش نکنید. افراد آنقدر به این محدودیتها و سقفها مینگرند و اسیرشان میشوند که به ندرت تلاش لازم برای نزدیک شدن به آن-ها را انجام میدهند.
همچنین اگر تلاش نکنید، ژنها به تنهایی نمیتوانند شما را به موفقیت برسانند. بله، امکان دارد آن مربی باشگاه دارای ژنهای بهتری از شما باشد، اما باید به اندازهی او تمرین کنید تا بتوانید دربارهی ژنتیک بهتر یا بدتر اظهارنظر کنید. تا زمانی که به اندازهی آدمهای مورد ستایشتان تلاش نکردید، هیچوقت نمیتوانید موفقیتشان را به شانس و ژنتیک ارتباط دهید.
مخلص کلام اینکه یکی از بهترین راهها برای حفظ رضایتمندی از عادتها در طولانی مدت، انتخاب رفتارهایی است که بیشترین همخوانی را با مهارتها و شخصیت شما دارند. سخت بر روی مسائلی تلاش کنید که به سادگی حاصل میشوند.
10 نکتهای که در کتاب عادتهای اتمی یاد میگیریم
- سیستمی طراحی کنیم که هر روز 1 درصد بهتر شویم.
- عادتهای بد را بشکنیم و به عادتهای خوب بچسبیم.
- از اشتباهاتی اجتناب کنیم که اغلب افراد، موقع تغییر عاداتشان مرتکب میشوند.
- بر نبودِ انگیزه و اراده غلبه کنیم.
- هویت قویتری را توسعه دهیم و به خودمان اعتقاد داشته باشیم.
- برای عادتهای جدید وقت بگذاریم (حتی وقتی زندگی با ما سر ناسازگاری دارد).
- محیطمان را طوری طراحی کنیم که در آن موفقیت آسانتر باشد.
- تغییرات کوچک و سادهای ایجاد کنیم که نتایج بزرگی به همراه دارند.
- چطور وقتی در مسیر اشتباهی قرار میگیریم، مجددا به مسیر درست برگردیم.
- و مهمتر از همه، چگونه این ایدهها را در کار و زندگیمان به اجرا در آوریم.
کتاب عادتهای اتمی برای چه کسانی مناسب است؟
- کسانی که میخواهند در زندگیشان عادات مثبتی ایجاد کنند یا عادات منفیشان را کنار بگذارند.
- کسانی که میخواهند با تغییر عاداتشان زندگی بهتری داشته باشند.
- کسانی که میخواهند با سازوکار عادات آشنا شوند.
- و بهطور کلی تمام کسانی که قصد دارند با تغییر شرایط موجود آینده بهتری را برای خود رقم بزنند.
چرا باید کتاب عادتهای اتمی را خواند؟
کتاب عادتهای اتمی کتابی با محوریت موفقیت است که در واقع یک کتاب راهنما محسوب میشود و بر اساس ایجاد تغییر عادتهای کوچک نوشته شده است که مجموعهای از راهکارهای عملی و ساده را در اختیار مخاطب قرار میدهد.. هرکسی در دورهای از زندگیاش نیاز به ایجاد تغییراتی مثبت دارد اما برای این کار در درجهی اول باید اهداف خود را تعیین کند. به همین دلیل موثرترین روش برای تغییر عادتها تمرکز روی اهداف کوچک و یا اتمی است. این کتاب با ترجمهی سلیس و روانی که دارد به راحتی برای همه قابل فهم و قابل اجراست. اگر تصمیم گرفتهاید زندگی خود را آهسته و پیوسته متحول کنید این کتاب انتخابی مناسب و ایده آل برای شما خواهد بود.
.
خیلی کتاب خوبی هست ارزش چندبار خواندن دارد مرسی از خلاصه مفید. واقعا یک درصد بدتر یا بهتر شدن در روز تاثیر شگرفی در طی چندین سال میزاره. حتی یک عادت کوچک و بی اهمیت.
دقیقا همین طوره