نوشته‌های من

کتاب‌هایی با چاشنی حال خوب!

حال خوب را افراد بسیاری در کتاب ها جستجو می کنند. یک سری از کتاب‌ها ما را سرگرم می‌کنند. بعضی‌ها هم ما را به گذشته‌ها می‌برد. یک سری از آن ها به ما آگاهی می‌دهند. کتاب‌هایی هم هستند که ما را شیفته‌ی خودشان می‌کنند. این دسته از کتاب‌ها با ذهن و احساسات ما ارتباط برقرار می‌کنند، ولی کتاب‌هایی روح ما را لمس می‌کنند- این کتاب‌ها زندگیتان را متحول می‌کنند و باعث می‌شوند در مورد عقاید نهادینه‌تان بیشتر فکر کنید. برخی از عقایدتان ممکن است تغییر کند  و یا در ذهن شما مستحکم تر شود.

در این جا 10 تا از فوق العاده ترین کتاب‌های تاثیرگذار آورده شده‌اند. با خواندن این‌ها لذت می‌برید و احتمالا حال دلتان خوب می‌شود. حتی ممکن است تامل کنید و در نهایت چیزی درون شما متحول شود.

عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست

کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست نوشته‌ی مگان دیواین به موضوع از دست دادن عزیزان و چگونگی رویارویی با آن می‌پردازد. این کتاب باعث می‌شود تا نسبت به عشق، فقدان و دل‌شکستگی تجدید نظر کنید. این کتاب به شما کمک می‌کند تا با موضوع سوگ عزیزانتان و نحوه عبور از آن بیشتر آشنا شوید.

مگان دیواین (Megan Devine) در این کتاب از تجربیات شخصی خود می‌گوید و بر اساس این تجربیات برای شما نحوه‌ی مواجهه با سوگواری را شرح می‌دهد. البته دیواین در این کتاب با تکیه بر فرهنگ مردم آمریکا صحبت می‌کند اما کلیت صحبتی که به دنبال انتقال آن است با فرهنگ ما نیز هم‌خوانی دارد. در صورت کنار آمدن با شرایط سخت و دشوار زندگی و پذیرفتن واقعیت‌ها، حتما می‌توانیم آرامش بهتری داشته باشیم و پیامد آن داشتن حال خوب است.

شما که غریبه نیستید

شما که غریبه نیستید

شما که غریبه نیستید، شرح خاطرات دوران کودکی پر ماجرا اما جالب و خواندنی هوشنگ مرادی کرمانی است. خاطرات کودکی که گاه شیطنت و بازیگوشی‌اش خواننده را به خنده وامی‌دارد و گاهی هم مظلومیت‌ و تنهایی‌اش، چشم‌های مخاطب را خیس اشک می‌کند.

بیشتر رویدادهایی که در زندگی راوی پیش می‌آید سخت و تأثیر گذار است و سخت تر از آن‌ها ضربه‌های عاطفی است که به او وارد می‌شود.اما راوی در آن فضایی که فقر مادی و فقر فرهنگی به هم آمیخته است به روش‌های گوناگون سهم خودش را از زندگی می‌گیرد.

او با شیطنت‌ها و بازی‌هایی که گاه آزار دهنده‌اند به زندگی سخت و محیط یکنواخت و خسته کننده‌ی خود تنوع می‌بخشد. به طور کلی خواندن زندگینامه‌ها سبب می‌شود تا ما بهتر بفهمیم وجود رنج و سختی در زندگی همگان بوده و ما در این مسیر تنها نیستیم. شاید با این تصورات حال بهتری داشته باشیم.

نیمه تاریک وجود

نيمه تاريك وجود

نیمه تاریك وجود آن بخشی از شخصیت ماست كه روابط ما را به بن بست می‌كشاند و مانع از تحقق رؤیاهایمان می‌شود. این بخش را كارل یونگ سایه می‌نامد.و آن شامل همه آن ویژگی‌های شخصیتی ماست كه سعی می‌كنیم پنهان و یا نفی كنیم. بدبینی و خوش بینی، اهلی و اهریمنی بودن، بی باكی و ترس، همگی ویژگی‌های خفته در درون ما هستند. شاید بخاطر همین پنهان کردن ها است که حال خوب از ما فاصله می گیرد.

بسیاری از ما از هر دو بخش تاریك و روشن وجودمان هراس داریم .بسیاری از ما می‌ترسیم به درون خود بنگریم و این ترس، ما را وادار كرده است چنان دیوارهای قطوری بنا كنیم كه دیگر به یاد نمی‌آوریم، در اصل چه كسی هستیم .برای بیرون آوردن روشنایی باید به درون تاریكی رفت. هر گاه احساس یا میلی را سركوب می‌كنیم، قطب مخالف آن را نیز سركوب می‌نماییم . با نفی زشتی‌های خود، از زیبایی‌هایمان می‌كاهیم، با نفی ترس خود، از شجاعتمان كم می‌كنیم و با نفی حرص و آز خود، بخشندگی‌مان را كاهش می‌دهیم .

چرا آدم‌های خوب کارهای بد می‌کند

چرا آدم‌های خوب کارهای بد می‌کنند

تا به حال از خودتان پرسیدید چرا در حالی که بسیار فرشته‌وار زندگی می‌کنیم بخش‌هایی در وجودمان هست که شبیه به دیو ما را به قهقهرا می‌برد و در یک لحظه تمام آنچه روزها برای ساختنش تلاش کرده‌ایم‌ با یک فریاد بر سر معشوقه‌مان، با تن دادن به یک وسوسه زیر سوال می‌برد و ما در لحظه‌ای بخشی از وجود خود یا اطرافیانمان را می‌بینیم که هرگز خیال وجود داشتنش را هم نداشته‌ایم؟

دبی فورد معتقد است که باید درک کنیم که انسان جمع اضداد، مجموع خوب یا بد، روشنایی و ظلمت، ضعف و قدرت، استعداد و حماقت است و تمامی آدم‌ها بالقوه تمام صفات و خوب و بدی که می‌توانید تصور کنید در خود دارند؛ روندی رو به رشد در شخص آغاز خواهد شد. هر صفتی که در دیگران می‌بینید از قتل و تجاوز گرفته تا وقف شدن برای یک خیریه در ما وجود دارد.

وضعیت آدمی در هر لحظه در یکی از این دو قطب است و این دوگانگی همواره با ما همراه خواهد بود. آشنا شدن با این واقعیت قطعا راه را برای ما آسان تر خواهد ساخت و به آرامش بیشتری می‌رسیم.

انسان ذهن است و دیگر هیچ

حال خوب با انسان ذهن است و دیگر هیچ

انسان ذهن است و دیگر هیچ کتابی به تالیف پیمان آزاد است که در زمینه‌ی خودشناسی، خودسازی، اندیشه و تفکر نوشته شده است. این کتاب به گفته‌ی نویسنده نوعی رویکرد روانشناختی از عرفان نظری است که با روانشناسی هم در آمیخته است .

 در ضمن کتاب انسان ذهن است و دیگر هیچ مناسب افرادی است که می‌خواهند در زندگی خود تغییرات اساسی ایجاد کنند. پیمان آزاد در سه بخش خودشناسی، آگاهی و رهایی تلاش می‌کند تا دیدگاه خواننده را به زندگی دگرگون کند و به او بگوید که انسان امروز در زمانه‌ای زندگی می‌کند که حرف اول را تجربه و مشاهده می‌گوید.

شفای زندگی

شفای زندگی

کتاب شفای زندگی از جمله کتاب‌های لوئیزآل هی است که مورد استقبال بسیاری قرار گرفت و به سرعت به فروشی چشم‌گیری رسید. لوئیز هی این کتاب را در چهار بخش نوشته است. او در ابتدای کتاب توضیح می‌دهد که تنها هدفش از نوشتن این کتاب این است که زندگی زیباتری برای همه‌ی خوانندگان بسازد، سبب شود آن‌ها به  شفای درون برسند و هرآنچه که می‌داند را به خوانندگانش منتقل کند. او به خوانندگانش توصیه می‌کند که از راهکارهای این کتاب استفاده کنند و آن‌ها را دائما تکرار کنند تا حال خوب داشته باشند.

هر بخش از این کتاب با یک عبارت تاکیدی آغاز شده است و لوئیز هی تاکید می‌کند که به این عبارت توجه ویژه داشته باشید و آن‌ را بارها با خود تکرار کنید و بنویسید و بگذارید به عمق جان‌تان برود. برخی از این عبارت تاکیدی  به شکل زیر هستند: «کائنات ما را در هر اندیشه‌ای که برگزینیم و به آن معتقد باشیم، کاملا حمایت می‌کند.» تجربه کاربران نشان داده است با تکرار این جملات حال خوب تری را تجربه کرده اند.

چگونه رنج بکشیم؟

چگونه رنج بکشیم؟

چگونه رنج بکشیم نوشته کریستوفر همیلتون کتابی است از انتشارات مدرسه زندگی و با محوریت تلاش برای بهبود بخشیدن به اوضاعی که در آن هستیم. اوضاعی که شاید آن‌قدرها که ما انتظار داریم تحت کنترلمان نباشد. کتاب شامل چهار بخش اصلی هست که همیلتون در هرکدام از بخش‌ها تلاش کرده به رنج انسان در یکی از مقاطع و جنبه‌های زندگی بپردازد.این چهار حوزه خانواده، عشق، بیماری و مرگ در این کتاب معرفی شده‌اند.

نویسنده در هر چهار بخش بر این رویکرد متمرکز بوده که به‌راستی نمی‌توان از چنگال رنج گریخت اما می‌توان راهبردهایی برای کاهش یا مدیریت بهتر آن طراحی کرد؛ و شاید اولین گام در این مسیر پذیرفتن این موضوع باشد که زندگی‌مان هرگز کاملاً عاری از رنج نخواهد بود. بنابراین وقتی با این واقعیت کنار بیاییم، حال خوبی خواهیم داشت.

زندگی نزیسته‌ات را زندگی کن

زندگی نزیسته‌ات را زندگی کن

موضوع این کتاب جذاب خودسازی در میانسالی است. از میان هزاران انتخاب و تصمیم گیری، راه‌هایی که هر فردی می‌تواند در زندگی خود انتخاب کند هر فرد فقط یک مسیر را انتخاب می‌کند و فقط می‌تواند یک مسیر را تجربه کند.تلاش همه انسان‌ها در مقاطع مختلف زندگی این بوده است که سهم بیشتری از آرزوها را محقق سازند و حال خوب داشته باشند.

 بنابراین این دغدغه در میانسالی به وجود می‌آید که فرد چه حجمی از راه‌های بیهوده را پشیمان و نادم شده و چه میزان از راه‌های نرفته را با حسرت می‌نگرد و ((ای کاش‌ها)) در این مقطع سنی به او روی می‌آورند و از او انسانی غمگین و افسرده می‌سازند که از یک سو حسرت گذشته می‌خورد و از یک سو نگران آینده است و نمی‌تواند در لحظه زندگی کند و نمی‌داند که شاید می‌تواند بخش اندکی از راه‌های اساسی و اصلی ناپیموده را در این سن به بهترین شکل تجربه کند.

در کتاب تمرین‌هایی وجود دارد که فرد بتواند در مقطع سن ذکر شده در زمان حال زندگی کند و خیالبافی‌های بی ثمر را تبدیل به ابزاری برای رشد درونی کند و راه‌هایی را برای زندگی جدید به وجود آورد و استعدادهای دفن شده خود را نجات دهد و حال بهتری نسبت به خود داشته باشد.

آیین دوست یابی

آیین دوست‌یابی

آیین دوست‌یابی اثر دیل کارنگی سخنران و نویسنده معروف آمریکایی است. کتاب آیین دوست‌یابی که جزو اولین کتاب‌های خودیاری است به ما می‌آموزد که چگونه و با چه روش‌هایی با مردم ارتباط برقرار کنیم و با آن‌ها دوست شویم. راه‌کارهایی عملی که به زبانی ساده و صمیمی با مثال‌های فراوان نوشته‌شده است.
کتاب آیین دوست یابی در 6 بخش ارائه شده است که هر کدام از این بخش‌ها شامل نکات مفیدی است که مطمئناً با استفاده از این راه‌ها می‌توانید به بهبود روابط خود با دوستان خود و همچنین پیدا کردن دوستانی سازگار با اخلاق خود کمک کنید . قطعا برقراری ارتباط بهتر با اطرافیان به بهتر شدن حال خودمان و داشتن حال خوب هم کمک می‌کند.

جامعه شناسی خودمانی

جامعه شناسی خودمانی

جامعه شناسی خودمانی نوشته‌ی حسن نراقی و به زبان بسیار شیرینی نوشته شده است. کتاب‌های جامعه شناسی را که می‌خوانی اغلب از کلمات قلمبه و سلمبه انباشته شده‌اند! به طوری که اگر سواد دانشگاهی عالیه نداشته باشی، در اکثر موارد تنها می‌شود اظهار کرد که متوجه‌ی محتوای آن شده‌ای که البته نمی‌توان از این امر ایراد گرفت زیرا که هرچه علمی تر بنویسی تخصصی تر می‌شود. همان طور که از نام این کتاب پیداست به صورت کاملا محاوره‌ای “جامعه کشورمان” را به تصویر کشیده و به چرایی عقب ماندگی‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و … می‌پردازد.

اگر بخواهم قصد و هدف نویسنده از نوشتن این کتاب را در یک جمله توضیح بدهم باید بگویم: «دلیل و ریشه هر بدبختی که دچار آن هستیم تنها به خودمان برمی‌گردد. » حتما با خواندن این کتاب با حقایقی رو به رو می‌شوید که شاید در بهتر شدن حال دلتان بی تاثیر نباشد.

امیدوارم با خواندن این کتاب‌ها دریچه‌ی جدیدی به روی شما باز شود. کتاب‌ها شاید بهترین دوست‌های ما نباشند اما هر کتابی قصه‌ی خودش را دارد، شاید داستان بعدی زندگی شما را متحول کند!

نسیم طهرانی

نوشتن، همان رویایی است که مرا به ادامه زندگی دلگرم می کند.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. توی دوران کرونا میشه این کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست رو هدیه بدیم. خیلی ها حال خوشی ندارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا